Szabad az Á...

Szabad az Á... (crossover - szabad az átjárás a műfajok között). A hét minden napján irodalmi estek, alternatív színházi előadások, koncertek várják az érdeklődőket. Nem múltat idézünk, hanem a múltból táplálkozva, nem felejtve "őseink örökségét" a mai fiatal generációnak, 20 évvel a rendszerváltás után próbálunk értéket teremteni...

Ez a blog azért jött létre, hogy a látogató szemszögéből dokumentálja az Á... történéseit. Amennyiben te is ingert érzel rá, hogy elmondd a véleményed egy-egy eseménnyel kapcsolatban, úgy küldd el e-mailben a szabadaza@gmail.com-ra az indapassos e-mail címedet és szerkesztői jogosítványt adunk. Hajrá!

ATánc és a TöröttCsészék

Lamaštu

2012. október 13.

Október 13-án újra jelentkezett a város sötét oldala, a szokásos rendszerességgel megrendezésre kerülő Batcave. Szombaton a post-punk és az avantgard került előtérbe a zenekari fellépőket tekintve. A szervezőség két igazán karakteres produkciónak adott teret.

   Részünkről szokásosan indult az este. Nyolc óra körül megérkeztünk a helyre, készülődés, izgatott várakozás… Főleg most… Olyan magas arányú volt a visszajelzés „azon a bizonyos közösségi oldalon”, hogy estére már vibrált bennünk a party-hangulat. És nem csalódtunk. A fiatalabb körökből már igen korán lejöttek, pedig inkább az a megszokott, hogy 10-11 óra felé érkezik a „tömeg”.

   Kilenctől már szóltak a válogatott deathrock, post-punk és dark zenék, elsősorban Gelkának, a főszervezőnek köszönhetően. Majd fél 12 körül a derTanz színpadra állásával kezdődött az őrület. Zenéjük alatt a közönség felvette igen hamar – amúgy a zenészekre is jellemző – meditatív állapotot, a hangszerek zúzásának, és Gábor (az énekes) delejes hangjának hatására. A derTanz ezt az állapotot szokta igen hamar igazi avantgard-punkos tombolásba átbillenteni, s nagyjából a második számtól kezdődően ez meg is történt.

   Szerintem ekkorra mindenkinek megadták azt a kezdő löketet, amit utána kiválóan lehetett felhasználni a Broken Cups előadása alatt is. Fiatal, friss formációról van szó, nemrég vetették bele magukat a „popszakmába”, és igen erőteljesen. Személyes tapasztalatom szerint: kevés jó post-punk bandára akadtam mostanában, és egyszer, teljesen véletlenül felfigyeltem rájuk, és amikor megtudtam, hogy ráadásul magyarokról van szó, felcsillant a szemem.

  Pár héttel korábban láttam már őket fellépni, viszont nagyon vártam, hogy a Szabad az Á…-ban is megmutassák magukat. Őszintén, sejtettem, hogy a zene sajátosságai miatt nem lehet könnyű hangosítani őket, és azt is, hogy szombaton ezzel nem lesz probléma.

    Mindkét koncert prímán sikerült, igazán élveztem.

   Utána pedig elérkezett a szelektorok ideje is, mindenki hozta a saját ízlésvilágát. (Akik aznap a zenéket biztosították: Gelka, Felegar, Lamastu, Sage Noir és Xian). Együtt ropta a társaság a Sisters of Mercyre, A Place to Bury Strangersre, Christian Deathre, VHK-ra vagy épp Hiteljugendre. Egészen sokáig volt jelenlét, legalábbis én arra emlékszem, hogy már bőven elmúlt reggel hat óra is, amikor még voltunk vagy tízen. A csészék pedig még mindig csak törtek…

 

Legközelebb október 31-én tartunk egy kisebb szeánszot a Szabad az Á…-ban, együtt táncolnak majd a holtak! (Beöltözni nem kötelező, de nem is tilos!)

Címkék: dark goth deathrock post-punk Batcave BrokenCups derTanz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadaza.blog.hu/api/trackback/id/tr674851947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása